اين روزها اکثرا آن صفا و صميميت موجود در خانه‌هاي ويلايي را رها کرده و به دلايل متعددي از جمله کمبود فضا، به سمت آپارتمان نشيني رفته‌اند. بنابراين تعداد برج‌ها و مجتمع‌هاي اداري و مسي سر به فلک کشيده است و در شهرهاي بزرگي همچون تهران شاهد تعداد بسيار زيادي از اين نوع ساختمان‌ها هستيم. مسلما در هر خانه‌اي گيرنده‌اي جهت دريافت اطلاعات صدا و سيما وجود دارد و براي آن‌که بتوانيد اطلاعات را دريافت کنيد، به يک آنتن نياز خواهيد داشت. طبيعتا استفاده از چندين آنتن مشکلات خاص خودش را دارد و با توجه به تعداد زياد خانه‌ها بي‌نظمي زيادي در مجتمع به‌وجود خواهد آمد. اما چاره چيست؟ خوشبختانه تکنولوژي در حدي پيشرفت کرده که براي هر مشکلي پاسخي داشته باشد و براي اين مورد نيز استفاده از آنتن مرکزي پيشنهاد مي‌شود. امروز تصميم گرفتيم تا شما را با آنتن مرکزي و مفهوم آن آشنا کنيم و بگوييم که چرا بايد از آن استفاده کنيد. با آي‌تي‌رسان همراه باشيد.


آنتن مرکزي چيست و از چه اجزايي تشکيل مي‌شود؟  


آنتن مرکزي در واقع به مجموعه‌اي از ابزارها گفته مي‌شود که اطلاعات مختلفي نظير تصاوير ويدئويي، ماهواره‌اي و حتي تصاوير داخلي همچون دوربين‌هاي مداربسته را گرفته و آن را به چندين گيرنده ارسال مي‌کند. در استانداردهاي امروزي هر ساختماني که بيش از يک گيرنده داشته باشد، مي‌بايست از آنتن مرکزي بهره ببرد.


آنتن مرکزي در واقع يک وسيله تک و مجزا نيست و از چندين بخش متفاوت تشکيل شده است. نحوه کار آن بسيار ساده بوده به‌طوري که آنتن اصلي سيگنال‌ها را از فرستنده دريافت مي‌کند؛ سپس توسط يک آمپلي‌فاير اين سيگنال تقويت شده و در يک بخش مجزا به تقسيم آن‌ها پرداخته مي‌شود و در نهايت توسط کابل به گيرنده منتقل خواهد شد. در ادامه به معرفي و توضيح اين بخش‌ها مي‌پردازيم.



  • بخش دريافت: اين قسمت بخشي براي دريافت اطلاعات از فرستنده بوده که شامل آنتن و يا مبدل تصاوير ويديويي است. آنتن در واقع براي دريافت تصاوير تلويزيوني و ماهواره‌اي استفاده شده و مبدل نيز براي دريافت تصاوير داخلي همچون دوربين‌هاي مداربسته به‌کار گرفته مي‌شود.

  • بخش تقويت: اين قسمت شامل يک آمپلي‌فاير قدرتمند است که بتوان با آن سيگنال را تقويت کرد. چرا که اين سيگنال مي‌بايست گيرنده‌هاي زيادي را ساپورت کند.

  • بخش تقسيم: در اينجا شاهد بخش‌هاي متفاوتي هستيم. ابتدا به تپاف براي تقسيم عبوري نيازمنديم. سپس از اسپليتر براي تقسيم نهايي استفاده مي‌شود. در اين بين از يک سوئيچر نيز براي تقسيم سيگنالي که در بخش قبلي تقويت شده براي ارسال به گيرنده‌ها بهره مي‌گيرند.

  • بخش انتقال: در نهايت از يک کابل کواکسيال براي انتقال سيگنال به سمت گيرنده‌ها استفاده مي‌شود که همگي در بخش انتقال جاي مي‌گيرند.


آنتن مرکزي


چرا بايد از آنتن مرکزي استفاده کنيم؟




در آپارتمان‌ها کابل برق اگر هر خانه بخواهد به‌صورت مستقيم از يک کابل آنتن جداگانه استفاده کند با مشکلات متعددي رو‌به‌رو خواهد بود. براي همين منظور بهتر است که از آنتن مرکزي استفاده کرد. در ادامه برخي از مهم‌ترين‌ مشکلات آن‌ها را ليست کرده‌ايم:



  • دسترسي سخت به پشت‌بام در برج‌هاي بلند

  • فضاي محدود پشت‌بام براي نصب چندين آنتن مجزا به تعداد خانه‌ها

  • هزينه زياد نصب آنتن براي هر خانه

  • مشکلات متعدد در سيم‌کشي از آنتن به سمت خانه‌

  • آسيب رساندن به زيبايي و نماي کلي ساختمان

  • تاثير متقابل آنتن‌ها بر روي يکديگر و احتمال بوجود آمدن اختلال در دريافت سيگنال‌ها


بنابراين بهتر است که ز کابل آنتن مرکزي استفاده کنيد تا علاوه بر رهايي از اين مشکلات بتوانيد از مزاياي زير نيز بهره‌مند شويد:




  • دريافت بهترين سيگنال‌ها براي تماشاي بهتر محتوا

  • کيفيت يکسان تصاوير دريافتي در تمامي گيرنده‌ها

  • امکان دريافت تمامي تصاوير تلويزيوني، ماهواره‌اي، راديويي و حتي تصاوير دوربين‌هاي مدار بسته با يک سيستم واحد

  • تعمير و نگهداري آسان‌تر نسبت به آنتن‌هاي مجزا


آنتن مرکزي


در انتخاب آنتن مرکزي بايد به چه مواردي دقت کنيم؟


اگر قصد استفاده از يک آنتن مرکزي براي مجتمع خودتان را داريد، بايد اين 3 فاکتور مهم را در نظر بگيريد:



  1. نوع آنتن: ابتدا بايد بدانيد که قصد داريد با آنتن مرکزي خودتان چه سيگنال‌هايي را دريافت کنيد. در واقع مهم‌ترين نکته در انتخاب آنتن مرکزي تعداد و نوع فرکانس دريافتي کانال‌هاي مورد نظر شماست.

  2. جهت آنتن: مسلما براي دريافت بهتر سيگنال‌هاي مي‌بايست جهت آنتن به سمت فرستنده تنظيم شود. در اين‌جا مي‌بايست به برخي نکات نيز توجه کنيد. اگر تمام فرستنده‌ها و يا حداقل تعداد زيادي از آن‌ها از يک سمت سيگنال‌هاي خودشان را ارسال مي‌کنند، مي‌توانيد از آنتن‌هاي BROAD BAND استفاده کنيد. براي دريافت ساير سيگنال‌ها که از جهت‌هاي مختلف ارسال مي‌شوند نيز بهتر است از آنتن‌هاي تک کانال بهره‌مند شويد. VHF، UHF، FM، VHF ،UHF ،UHF و VHF از جمله مهم‌ترين‌ها در اين زمينه به‌ حساب مي‌آيند. بد نيست بدانيد که در ايران سيگنال‌هاي آنالوگ و ديجيتال بر روي دو باند UHF و VHF ارسال مي‌شوند. در انتخاب جهت آنتن بايد دقت زيادي به‌خرج دهيد. در صورتي که جهت  آنتن  به درستي تنظيم شده باشد، سيگنال‌هاي دريافتي در قسمت جلويي آنتن نسبت به بخش پشتي آن بيشتر خواهد بود.

  3. بهره آنتن: آنتن مي‌بايست بهره لازم را داشته باشد؛ يعني بتواند حداقل سيگنال لازم را براي ورودي آمپلي فاير ارايه دهد. اين مقدار تقريبا 0 دسي بل خواهد بود. به همين دليل است که براي نقاطي که سيگنال ضعيف‌تر از ساير نقاط اندازه‌گيري شده مي‌بايست از آنتن‌هاي بزرگ‌تر و قدرتمندتري استفاده کنيد.


آنتن مرکزي


انواع سيستم‌‌هاي آنتن مرکزي


آنتن مرکزي سيستم‌هاي متفاوتي دارد که در ادامه به معرفي و توضيحي در باره هر کدام از آن‌ها مي‌پردازيم:



  • سيستم MATV: از اين نوع سيستم آنتن مرکزي براي دريافت، تقويت و توزيع سيگنال‌ها در برخي باندهاي مختلف نظير UHF بهره گرفته مي‌شود. در صورتي که از اين سيستم استفاده کنيد، سيگنال‌هاي تلويزيوني در گيرنده‌هاي شما بدون هيچ نويزي و خيلي شفاف دريافت خواهند شد.

  • سيستم SMATV: اين سيستم دقيقا عملکردي مشابه با MATV دارد، با اين تفاوت که مي‌توان در آن سيگنال‌هاي ماهواره را هم دريافت کرد.

  • سيستم CATV: در اين نوع خاص سيگنال‌هاي تلويزيوني از مرکز توليد شده و پس از تقويت توسط کابل به گيرنده‌ها ارسال خواهد شد.

  • سيستم CCTV: در اين نوع نيز تمامي سيگنال‌هاي ويدئويي (نظير دوربين‌هاي مداربسته و تمامي لوازم پخش صدا و تصوير) توسط مدولاتور بر روي باندهايي که خالي باشند، مدوله شده و به وسيله ميکسر به 3 سيستمي که پيش‌تر با آن‌ها آشنا شديد، اضافه مي‌شوند. در نتيجه مي‌توانيد تصاوير را بر روي کانال‌هاي تلويزيوني مشاهده کنيد.


آنتن مرکزي


منبع


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : آنتن ,استفاده ,مرکزي ,دريافت ,تصاوير ,سيگنال‌هاي ,آنتن مرکزي ,براي دريافت ,استفاده کنيد ,براي تقسيم ,مرکزي استفاده ,آنتن مرکزي استفاده ,براي دريافت تصاوير ,همچون دوربين‌هاي مداربسته ,داخلي همچون دوربين‌هاي
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

مهرگان شيمي فرکتال انار آنلاین بررسي هاي اسلامي دانلود برنامه اندروید علیرضا ادریسی هد هد مرکز آموزشهای آزاد دانشگاه پیام نور نیشابور Adriana