فيبر نوري?


10
ارديبهشت


همان طور که از نام فيبر نوري پيداست اساس کار آن بازتاب نور بوده و اطلاعات با استفاده از پرتوهاي نور منتقل مي شوند. به صورت معمول در داخل يک کابل منسجم فيبر نوري 6 الي 12 تار نوري وجود دارد که نور حاوي اطلاعات در داخل اين تارها حرکت مي کند. در ادامه بيشتر با ساختار و عملکرد فيبر يا تار نوري آشنا مي شويم.


آشنايي با ساختار و عملکرد فيبر نوري


 اگر فيزيک دوران مدرسه را يادتان بوده باشد در مورد نور خوانده ايم که وقتي نور از يک محيط وارد يک محيط ديگر مي شود زواياي پرتو بنا بر خط عمود بر سطح افزايش پيدا مي کند. البته در صورتي که اين پرتو نور از محيطي با ضريب شکست بالا وارد محيطي شود که ضريب شکست پايين دارد. وقتي که نور به داخل هسته تابيده مي شود، به دليل ماهيت ساختاري کهکابل فيبر نوري از درون دارد، نور وارد شده و از ديواره اي به ديواره ي ديگر منعکس مي گردد و به همين منوال پيش مي رود تا از دهانه تار نوري خارج شود و به اين ترتيب از ورودي به سمت خروجي حرکت مي کند و اين حرکت آنقدر ادامه دارد تا به گيرنده برسد و توسط گيرنده در سرکابل دريافت شود. 



  • فيبرنوري چيست?

    فيبر نوري




هسته داخلي فيبر نوري (تار نوري)


بخش هسته يک تار نوري از مواد شيشه مانند و شفاف ساخته مي شود و همچنين در ساختار اين موارد شفاف از سيلي استفاده مي گردد. در ابتدا ساختار هسته قرار دارد و در ديواره ها غلاف قرار گرفته است و غلاف نوعي پوشش براي هسته مي باشد. خود غلاف و همين طور هسته از نظر خواص نوري (انعکاس – شکست) داراي خواص متفاوتي هستند، فيبر يا تار نوري به دو دسته کلي تقسيم  مي شود که در هر نوعي خواص نوري غلاف و هسته با هم فرق دارند.


بعد از هسته و غلاف، روکش نهايي (ديواره ي نهايي) قرار گرفته که اين ديواره محافظ ساختار داخلي است، که خود ديواره کدر بوده و اجازه نمي دهد که نوري از محيط بيروني داخل شود و هسته و غلاف به صورت کامل تحت پوشش ديواره ي بيروني ( پوشش خارجي ) قرار گرفته اند.


مزاياي فيبرنوري?


کاربرد فيبرنوري


انواع فيبر نوري و خواص آن ها


انتشار چند مدي: در اين مدل وقتي که نور وارد شده در زاويه هاي مختلفي بازتاب پيدا مي کند، و به سمت گيرنده حرکت مي کند. بنابراين نوع انتشار چند مرحله اي خوانده مي شود؛ چرا که اشعه نور از مسيرهاي مختلف حرکت کرده و به گيرنده وارد مي  شود که هر پرتو با تاخير ناچيز به گيرنده مي رسند.


انتشار تک مدي: در اين مدل از فيبر، پرتوي نور فقط در يک مسير و به صورت افقي انتشار پيدا مي کند و در واقع در يک زاويه منتشر مي شود، همچنين از نظر اندازه، قطر فيبر تک مدي نسبت به چند مدي کمي نازکتر است.




  • ?




کاربردهاي فيبر نوري چيست؟


بعد از اين آشنايي مختصر، در اينجا کاربردهاي فيبر نوري توضيح داده مي شود. اولين هدفي که براي استفاده از آن وجود دارد اين است که، اطلاعات سريعتر و بدون تداخل از مبدا به مقصد برسند، چرا که عملکرد فيبر نوري نسبت به کابل هاي في، مانند کابل هاي مسي بسيار بهتر است.  کابل هاي مسي که با استفاده از سيستم اختلاف پتانسيل کار مي کند مشکلات متفاوتي را دارند که يکي از اين مشکلات اين است که، وقتي در جايي قرار داشته باشند که در آن منطقه ميدان مغناطيسي وجود داشته باشد، ميدان مغناطيسي باعث مي  شود اختلالاتي به وجود بيايد و در نتيجه نويز در کابل، باعث افت سرعت تبادل اطلاعات مي گردد. اين در حالي  است که فيبر يا تار نوري اين مشکل را ندارد و به راحتي و  بدون تداخل اطلاعات به کمک  پرتوهاي نوري منتقل مي شوند.



  • فيبرنوري?

    فيبر نوري




همچنين به دليل اين که پهناي باند يک تار نوري بسيار بيشتر از سيستم کابلهاي مسي و … مي باشد، از خطوط مبتني بر تار نوري، براي انتقال داده هاي زياد و سنگين استفاده مي شود و مي توانيد اطلاعات را صدها کيلومتر آن طرف تر ارسال کنيد؛ بدون اين که اين داده هاي ارسالي دچار تداخل شود و يا امنيت اطلاعات به خطر بيفتد.به همين دليل شرکت هاي مخابراتي امروزه در بسياري از کشورهاي جهان و از جمله ايران، در حال  به روز رساني اتصالات شبکه هاي مبتني بر کابل هستند و کابل هاي فيبر نوري را جايگزين کابل هاي  قديمي تر مي کنند تا ارتباط شبکه اي امن، سريع و قابل اعتماد را پياده کنند.


 از ديگر کاربردهاي فيبر نوري مي توان به استفاده در صنعت پزشکي اشاره کرد. به اين صورت که در بسيار موارد نياز است تا تصاويري، مانند تصاوير راديولوژي بيماران، از مراکز به دست پزشکان ديگر که در فاصله دوري هستند، براي بررسي برسد که استفاده از کابلهاي نوري براي ارسال چنين تصاويري باعث شده علاوه بر اينکه اطلاعات سريعتر منتقل شود، اين تصاوير از کيفيت بالايي برخوردار بوده باشد؛ چرا که در پزشکي کوچکترين افت کيفيت تصاوير مي تواند منجر به يک فاجعه شود و براي همين يکي از بهترين گزينه هاي انتقال اطلاعات و  داده هاي پزشکي  استفاده از تار نوري است.


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Carla باربری لينکدوني عاشقانه های من و مـ‌هلام بهترین سرگرمی عمومی پدرتر از پدر دانستنی های آب بهداشتی و تصفیه فروشگاه محصولات PlusStore